Vaarwel Chris, maar 6shooters groeien!

Het was vaarwel-Chris-dag gisteren. Chris  - een van onze oudste nog levende leden :-) - reist al zijn hele leven. Een vloek is het, hij is een Vliegende Hollander, alleen is hij Australisch - klein detail. De albatros vliegt hem vooruit en hij is gedoemd tot de hel. En de hel komt. Na vier jaar ICT in Amsterdam heeft hij nu namelijk een baan in Londen gevonden. Min of meer per omgaande, dus hij heeft toch al aflopende contract hier in Amsterdam opgezet en pakt op dit moment zijn spullen.

Barack Obama, ook aanwezig, sprak lovende woorden. Chris, zo vond hij, bracht mensen bijeen en wist ze te inspireren. "Een echte strijder. Chris gaf nooit op. Hij vocht voor de goede figuren".  Onderstaand een afscheidsfoto van onze Chris. Zwaai nog even naar hem. Hij zwaait terug.

De klap werd iets verzacht door de zes nieuwe aanwezigen in de zaal. De collega-gamers van de "Amsterdam Battle Brothers" zitten sinds deze zomer zonder onderdak.Zij hebben zich de afgelopen paar jaar voornamelijk gericht op 40K en GW-spellen terwijl wij - ook omdat de 40K-spelers een eigen groep hadden - nooit wat met 40K deden. We verwezen altijd vriendelijk naar ze door. 

Nu hun buurthuis is gesloten vinden we het in principe een goed moment om de krachten te bundelen. Waarom twee groepen als je toch allebei hetzelfde terrein nodig hebt, tegenspelers zoekt, en van bier en dobbelstenen houdt? Dus ze komen erbij tot het einde van het jaar en drinken aan dezelfde tap. Als de sfeer even opperbest is als zaterdag mixen we ons terrein en leven we lang en gelukkig. We verwachten per keer nu 6-8 tafels. Hier het smoelenboek, voor de nieuwe en oude spelers.

Hier Mark. Hij is een van de vele knappe kale mannen van de club en nu Chris weg is heeft hij minder concurrentie.

Hij speelde Saga en dit zijn de schitterende (gekochte) figuren van Maarten.

Ruben, Dick en Michiel. Ruben leunt met de verkeerde helft van zijn lichaam tegen de bar maar dat gaat hij vast beter doen in de toekomst.

Kloos-upje. Raad het totaal en stuur je schatting naar de club. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Dino. Hij wijst Michiel even zijn plaats. Men noemt zoiets een vingerwijzing.

Stelios en Max. Stelios is Grieks dus die heeft vast alle figuren geleend :-). Of Max ook Grieks is weet ik niet, dus die houdt nog een foute grap tegoed :-)

En fout of niet, dit is absoluut niet fout. Het is zelfs verdomd mooi. Dat doet hij goed, die Max!

We zullen zien hoe dit zich ontwikkelt. De club kan in ieder geval makkelijk uitbreiden, er zijn mogelijkheden bij Pontania om vaker te spelen of de ruimte langer te claimen. Het lijkt ons in ieder geval goed dat de wel- en de niet-GW-wargamers elkaar nu hebben leren kennen, "A House Divided Against Itself Cannot Stand". Welke historische Space Marine zei dat ook alweer?


DickH
russen komen

Max is een Rus! Daar kunnen we genoeg mooie grappen over maken. Zoals dat ik niet deze comment schrijf vanachter mijn laptop op kantoor, maar in een stinkende trollenfabriek in St. Petersburg. Is die link met fantasy toch snel gelegd!