Vanaf heden: Pak 'n Play WW2 in Amsterdam!

Het heeft drie jaar en elf maanden gekost, maar het is uiteindelijk gelukt!

In navolging van bijvoorbeeld Murphy's Heroes hebben wij Amsterdam6shooters nu een Bolt Action/Chain of Command/vul maar in-28mm WO2-wargame-clubleger. Klaar voor gebruik door clubcommandanten zonder compagnie, voor binnenvallende introducees en binnenvallende Duitsers. Of andere toeristen die vijf jaar willen blijven.  Het verlaagt de drempel die er best wel is bij wargame-kluppies zoals de onze.

WO2 in 28mm is populair (vertel ik hier iets nieuws?) en spellen zoals BA en ChoC zitten goed in elkaar. Maar voor nieuwkomers, mensen die bordspellen spelen of klaar zijn met 40K of AoS is het nogal een forse investering in tijd en geld om een WO2-leger te kopen en te schilderen. Hardcore veelkopers en veelschilderaars die al bij een clubje zitten vergeten dat wel eens. Voor zestig euro koop je een prima bordspel dat je meteen kunt spelen. En al dat gepriegel met armpjes aan lijfjes lijmen en de juiste kaamoeflaasje...[fronst] "eerst maar eens al die ongeschilderde space marines af, die nog in de doos zitten...." Dat speelt best mee.

Dus toen Daniël (aka GWHobby's Crackbone) van de Zoetermeerse Sweet Lake Sentinels zijn vier al geschilderde tanks, een vliegtuig, een stuk geschut en maar liefst TACHTIG grotendeels geschilderde miniaturen van verschillende nationaliteiten deze maand tweedehands voor een tweedehandsprijs aanbood, hebben we een greep in onze clubkas gedaan en de hele zwik aangekocht

 We hebben het aangevuld met wat doosjes op de kop getikte Foundry commando's en Duitsers. Dankjewel Daniël! Dankjewel nogmaals, Jan S., Botte B!.

Al met al prima voor een leuke middag. Of een demospel op een conventie. 

Het betekent dat we als club volgende maand op onze verjaardag een van onze mooie nieuwe Cigar Box-kleden kunnen neerleggen, wat kwaliteitsterrein kunnen plaatsen en meteen de legertjes gereed hebben om binnen een kwartier een standaardscenario te doen. Niet nodig om dozen met figuren mee te nemen, een achterbak met terrein of een koffer met tanks. Het is er al. Pak 'n play. Val binnen en ga je gang.

Wargamers van buiten Amsterdam zijn bij deze van harte uitgenodigd een keer langs te komen. Neem gerust je Stratego-spelende neef mee, die ook wel eens wil weten hoe dat nou werkt, zo'n miniaturenspel. Een voor allen, allen voor een! Dobbel of sterf!