Clubdag 12-8: Lego, Dunkirk, De Bello Arnhemmo, De Bella Tercio en tieten.

Als clubpaperazzo had ik een maandje vakantie genomen, maar de wereld draaft door en tweewekelijks worden de meest gruwelijke veldslagen uitgevochten. Dus even een update oorlogsfotografie van de afgelopen twee of drie sessies.

Dit is zware horror bijvoorbeeld. Thomas die de zesjarige Quirijn met 12+ lego nu al introduceert in 18+ wargames. Thuis wachtte de Kinderbescherming hen op. Het jongetje is in een pleeggezin geplaatst.

Dit is Gates of Antares, scenario 'Zeg het met bloemen'.

Eltjo speelde met Fred Tercios. Bella Tercios, want Khurasan miniaturen met een waaier van vlaggen is een mooi gezicht.

Terwijl de Baard en de Kale SAGA speelden.

SAGA herovert onze tafels, afgelopen keer waren er vijf of zes spelers mee aan de gang.

Deze mannen wilden laten zien dat ze tieten hadden. We noemen geen namen.

Het spel, trouwens, heet Combat Patrol, een soort Bolt Action met speelkaarten. Buck Surdu spel. Eltjo wil het misschien gaan demonstreren op Poldercon. Misschien. We zijn er nog niet uit.

Sprekend over Eltjo: hij is bezig met een nieuw scenery project.

Een 1:1 keuken voor Sharp Practice. Wordt al wat. Een goede wash erover en het is klaar.

Met nieuwkomer Matthijs deed ik een soepel potje DBA. De Bello Arnhem. Zijn Romano-Britse legionairs hielden moedig stand tegen mijn aanvallende Duitse barbarenhorden die de brug weer in handen wilden krijgen. DBA is een uitermate onderschat spel. Het zit namelijk uitstekend in elkaar. Ik blijf het zeggen.

Deze foto is om te laten zien hoe mooi een Cigar Box Battle Mat kan zijn. 

Flames of War rolt af en toe bij ons een tafel op. Een El Alameintje, beneden.

Simone was weer terug (voor SAGA) maar was vorige keer in Nottingham voor Gates of Antares. Wij vragen ons af: wie is die man achter Simone?

Tenslotte Dunkirk. Met drie man hebben we gisteren na afloop nog even een filmpje en een biertje gepakt. Is namelijk niks voor de meisjes thuis.

Mooie beelden. Geen Saving Private Ryan, maar schitterende beelden van weidse stranden, luchtgevechten, woeste stormen en doornatte soldaten. Schitterend camerawerk.

Grappig genoeg geen Duitser in beeld. Toch spannend. Aanrader.