6mm Napoleontisch

In het volgende wargame seizoen, dus na crisis, wil ik met 6mm napoleontisch beginnen.

Ideeen genoeg, slag bij castricum en andere revolutionaire toestanden, de campagne van 1805.
Iemand noemde al de peninsular war.

Wie hebben er interesse om met een groepje tot een mooie campagne te komen,met lekkere grote slagen.

Met regelset blucher van sam mustafa spelen die fantastisch. Andere regels kunnen we altijd uitproberen.

MarkN

Helaas, ik ben met een 28mm Brits Peninsula leger bezig en ik vind Blucher (de regels) niet leuk.

Op dit moment ben ik, met een paar anderen, aan het kijken naar Land of the Free en General d'Armee. Misschien ook andere regels (we hebben nog niets besloten. PM me voor meer info.

Maarten

Leuk idee, Marc H. Ik ben echter notoir traag met schilderen en (deels om die reden)  heb ik mijn 6mm gedoneerd aan Jurjen, zodat het nu de basis vormt voor zijn 6mm spullen op de club. Meespelen graag, ik moedig jullie ook graag aan (hup!), maar ik ga niet meedoen met de bouw van een leger.

Ter info: los van Jurs 6mm, Marc N&Co's 28mm Nappies heeft lid Taco erg veel Napoleonics in 1:72. Misschien is een en ander wel te combineren. Al zie ik nog even niet precies hoe.

Evengoed HUP!

M.

JurjenB

Fred wil ook met 6mm Napoleontisch aan de slag. Ik bouw langzaam uit.

  • Ik heb nu voldoende Pruisen en Fransen voor een middelgrote 1813-1814-slag. Terrein lukt ook al goed.
  • Ik schilder nog meer Fransen, nog meer Pruisen, een legertje Russen in de loop van dit jaar. Dan kan ik eventueel ook een kleine 1812-slag doen. De Russen waren hulpkorps voor de Pruisen in 1814.
  • Daarna mijn Britse aanvullingen en mijn Hollandse aanvullingen. Ik werk voorzichtig toe naar een grote mulitplayer Waterloo-slag in 6mm op drie grote tafels.
  • En omdat ik daarna redelijk wat Britten heb kan ik ook een Peninsular slag doen.

Als je wil aanbouwen, denk aan Oostenrijkers, Italianen, Polen, Russen, Spanjaarden of Portugezen. Als je zelf twee 6mm-legers wil bouwen, denk dan inderdaad aan <1805 legers met steek in plaats van shako. Ik blijf de >1805 periode doen.

Eltjo

Ik ben een legertje Oostenrijkers voor de 1809 campagne in Duitsland aan het bouwen in 6mm met Adler cavalerie en Irregular infanterie. Fransen en Württembergers zijn lekkere hapjes voor me. In 1809 heb je in de regio ook Britten actief (Walcheren), Koninkrijk Holland (Walcheren en Noord-Duitsland), een klein plukje Pruisen (von Schill), Westfalen en Denen (Noord-Duitsland) en uiteraard de kale Fransen. Met extensie naar het noorden zijn de Zweden en Russen elkaar aan het bevechten. Klinkt wat mij betreft als een mooie campagne :-)