Clubinformatie

(in English click here)

Wat we doen

De Amsterdam6shooters is een vriendelijke club van wargamers die twee keer per maand een war- en boardgame-speldag organiseren in Amsterdam-Oost. In de regel zijn dat de tweede zaterdag en vierde zondag van de maand. Aanvang: 13.00 (zaterdagen) of 14.00 (zondagen). Soms beginnen we eerder. Eindtijd: in overleg, doorgaans tussen 18 en 19 uur. Meedoen kan door gratis te registreren en daarna via de agenda op de site een tafel te boeken (we kunnen alleen een tafel garanderen als je jezelf tijdig aanmeldt).

We spelen vooral wargames (15mm en 28mm historisch en fantasy) en bordspellen met miniaturen (o.a X-Wing, Mansions of Madness). Ook spelen we wel eens tactische bordspellen/bordwargames met fiches en kaarten. Rollenspellen of familiebordspellen spelen we niet. Daar zijn andere groepen voor, zie ons overzicht met links naar andere clubs in de omgeving.

Op een gemiddelde clubdag hebben we drie of vier speeltafels en tussen de 8 en 12 spelers.

Wat we hebben

We hebben voor onze spelers wargametafels, battle mats en gangbare terreinstukken, zoals rivieren, heuvels, wegen, bruggen en bos. We hebben ook huizen in verschillende schalen en perioden, zie ons steeds uitbreidende scenery-overzicht. Op de club zijn ook enkele legers zodat er altijd een demospel gespeeld kan worden, en verschillende bordspellen. Een eigen leger hebben is dus niet nodig, je kunt doorgaans zo aansluiten bij een tafel van één van de andere clubleden. Verder delen we regelboeken en scenario's en hebben een scenario-archief.

De club onderhandelt over clubkortingen met winkels. Via ons forum maken we het bovendien makkelijker om gezamenlijk legers te kopen, Dat kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Onze stijl

Op clubdagen gaat het ons in de eerste plaats om gezelligheid en leuk gamen, en niet om ingewikkelde regels en het mes op tafel. We willen in ieder geval één spel spelen waar beginners aan mee kunnen doen, voor zover daar gelegenheid voor is (dus nogmaals, meld je tijdig aan). De organisatie deelt bezoekers wanneer mogelijk in bij een bestaand spel zodat nieuwkomers ook een introductie krijgen. We proberen teleurstellingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zie verder ons simpele en eenvoudige clubreglement.

Wat het kost

Kijken kost helemaal niks. Nieuwkomers die meedoen aan een spelletje betalen de eerste keer 2 euro per bezoek (bijdrage snackpot). Terugkerende spelers die geen lid willen of kunnen zijn betalen 7 euro.  Lidmaatschap voor een heel jaar (waardoor je geen entree meer hoeft te betalen) is 23 euro, plus 22 euro voor de wijkvereniging waar we onder vallen. Onze clubcontributie steken we in terreinstukken en spelmateriaal: de club heeft geen winstoogmerk en is niet verbonden aan een winkel.

Toegang is voor 16 jaar en ouder. We hebben een kleine twintig vaste leden en daarnaast een vast groepje losse bezoekers. Inbegrepen bij de toegang/ lidmaatschap zijn gratis broodjes en zoutjes. Het gebouw heeft bovendien een goedkope bar die van alles is voorzien. Zelf drinken meenemen is vanwege gebouwregels niet toegestaan, maar alle barprijzen zijn ongeveer een euro.

Dus wat let je? Angst voor miniatuurtjes?